1. Home
  2. Zamówienia
  3. Włączanie / wyłączanie zamówień

Włączanie / wyłączanie zamówień

Włączenie zamówień online

  1. Wybierz zakładkę „Restauracja”
  2. Wybierz „Ustawienia zamówień”.
  3. W sekcji „Zamówienia online”  po przesunięciu suwaka w prawo włączasz zamówienia online.
  4. Po włączeniu zamówień przycisk „Zamów” i koszyk będą widoczne w menu. Klient może dodać produkty do koszyka i złożyć zamówienie.

Wyłączanie zamówień online

  1. Wybierz zakładkę „Restauracja”
  2. Wybierz „Ustawienia zamówień”.
  3. W sekcji „Zamówienia online”  po przesunięciu suwaka w lewo wyłączasz zamówienia online.
  4. Ustaw komunikat dla Twoich klientów informujący o powodzie wyłączenia zamówień.
  5. Po wyłączeniu zamówień w menu nie będzie widoczny koszyk oraz przyciski „Zamów”.
Wskazówka

Jeżeli wyłączysz zamówienia na krótki okres czasu możesz skorzystać z opcji automatycznego włączenia zamówień. Dzięki niej, zamówienia zostaną automatycznie włączone w wybranym przez Ciebie momencie.

Updated on 4 marca, 2020

Was this article helpful?

Powiązane artykuły