1. Strona główna
  2. Zamówienia
  3. Włączenie / wyłączenie rezerwacji online

Włączenie / wyłączenie rezerwacji online

Rezerwacja stolika online to wygodne rozwiązanie, pozwalające Twoim klientom zaoszczędzić czas na poszukiwanie wolnego miejsca w Twojej restauracji. Możesz w dowolnym momencie włączyć tą opcję aby zwiększyć zyski, lepiej zaplanować pracę zespołu i uatrakcyjnić lokal.

Włączanie i wyłączanie rezerwacji

  1. Przejdź do sekcji „Restauracja” → „Ustawienia rezerwacji” → włącz rezerwacje.
    W tym samym miejscu możesz tą opcję wyłączyć w każdym momencie. Jeśli wpiszesz powód wyłączenia, klient zobaczy tą informację podczas próby dokonania rezerwacji
  2. Określ, czas w jakim klienci mogą dokonać rezerwacji:
    • w polu „Najwcześniej” wybierz najszybszy termin rezerwacji – zalecamy wybór „Dziś” aby na bieżąco przyjmować rezerwacje
    • w polu „Najpóźniej” wybierz termin najpóźniejszej możliwości rezerwacji – optymalny czas to 14 dni
    • w polu „Odstępy czasu” ustaw odstępy, które wyświetlą się klientom podczas rezerwacji, wybierz najbardziej optymalny do zarządzania.
  3. Ustaw minimalną oraz maksymalną liczbę osób, na jaką można dokonać rezerwacji stolika zgodnie z logistyką lokalu oraz możliwością obsługi. Zapisz.
  4. Klienci mogą dokonać rezerwacji stolika w osobnej zakładce znajdującej się na stronie, podając datę, godzinę oraz liczbę osób. O przyjęciu lub odrzuceniu rezerwacji zostaną poinformowani w taki sam sposób, jak w przypadku zamówień online.
  5. Nową rezerwację zobaczysz w ten sam sposób co nowe zamówienie w sekcji „Zamówienia”.

Dodatkowe informacje

  • Każda rezerwacja dokonana za pośrednictwem UpMenu jest naliczana w Twoim planie abonamentowym jako jedno zamówienie.
Zaktualizowano w dniu 3 lipca, 2020

Czy ten artykuł był pomocny?

Powiązane artykuły